Onsterfelijkheid ligt vlakbij – ze bestaat in het voortzetten van goede daden na de dood. Hoe dit bereikt kan worden, werd op 6 april in Maastricht tijdens de informatiemiddag Geven en nalaten toegelicht door philharmonie zuidnederland en het Bonnefantenmuseum. Enkel met een gezonde financiële basis kunnen de kunstinstituten hun taken blijven uitvoeren, benadrukten Stefan Rosu en Stijn Huijts. De middag in het Bonnefantenmuseum Maastricht werd muzikaal omlijst door harpiste Marieke Schoenmakers en hoboiste Tania Kooij. Kandidaat-notaris mr. Ernst Loendersloot van Huenges Wajer Joosten Notarissen en kandidaat-notaris mr. Stefan Vrancken van Team Notarissen hebben in heldere bewoordingen uitgelegd wat de fiscale voordelen kunnen zijn van het schenken aan culturele goede doelen, zowel tijdens het leven als na de dood. U kunt via deze link nog een keer de informatie over de fiscale voordelen en de rekenvoorbeelden nalezen. Als u op de afbeelding hieronder klikt, kunt u een fotoverslag van de middag zelf zien.
Geven en nalaten vormen niet enkel de duurzame financiële basis van deze kunstinstituten in de toekomst, zij zijn tegelijkertijd ook de een manier om onsterfelijk te worden. Door uw nalatenschap klinkt philharmonie zuidnederland nog lang door.
Hebt u vragen over uw specifieke situatie, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op. We staan u graag te woord. Hebt u deze kans gemist, maar wilt u alsnog graag een informatiebijeenkomst bijwonen? Op 20 april is er in Parc Imstenrade in Heerlen nog een informatiemiddag. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden.