Over Het philharmonie zuidnederland Fonds

De philharmonie zuidnederland en het Elisabeth Strouven Fonds

De philharmonie zuidnederland is de tweede organisatie die een samenwerking aangaat met het Elisabeth Strouven Fonds. Het doel van Het philharmonie zuidnederland Fonds is het realiseren van een significante en onafhankelijke bron van inkomsten voor philharmonie zuidnederland. Hierdoor kan het orkest zich blijven ontwikkelen en de ambitie waarmaken uit te groeien tot één van de toporkesten van Nederland en de Euregio.

Giften aan Het philharmonie zuidnederland Fonds maken het mogelijk om prominente gastdirigenten en solisten aan te trekken. Om met unieke educatieprojecten leerlingen van dichtbij en betrokken klassieke muziek te laten ervaren. En om innovatieve projecten te initiëren op drempelverlagende locaties waarmee philharmonie zuidnederland nieuwe doelgroepen bereikt. Kortom: om bij te dragen aan een evenwichtig sociaal en cultureel klimaat in de regio Zuid-Nederland.

U kunt daarin een betekenisvolle rol spelen en samen met ons de groei en bloei van het orkest bevorderen. Doneren aan het fonds kan eenmalig, periodiek, middels een legaat of een schenking voor het leven. De bestedingen uit het Fonds worden uitsluitend aangewend ter ondersteuning van philharmonie zuidnederland voor zover ze een algemeen nut beogend karakter hebben. Het philharmonie zuidnederland Fonds is geïnspireerd op het in de Amerikaanse museumwereld gangbare model van het endowment fund.

Het Elisabeth Strouven Fonds beheert en belegt het fonds namens philharmonie zuidnederland en beschikt over de ANBI status. De directie van philharmonie zuidnederland bepaalt hoe Het philharmonie zuidnederland Fonds wordt aangewend voor projecten en activiteiten die binnen de doelstelling van het orkest vallen.

Meer over philharmonie zuidnederland

De philharmonie zuidnederland raakt haar publiek met symfonische muziek op het hoogste artistieke niveau en maakt zich sterk voor innovatie met prikkelende cross-over programma’s. Het brede educatieaanbod laat leerlingen dichtbij en betrokken klassieke muziek ervaren.

www.philharmoniezuidnederland.nl

Meer over het Elisabeth Strouven Fonds

Het Elisabeth Strouven Fonds verleent hulp en bijstand en draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van burgers en samenleving in Maastricht en omstreken.

www.elisabethstrouvenfonds.nl
IKPASBIJ_VISUAL